15 decembrie 2023, 12:11

Fotografia anului 2022

O fotografie realizată de fotograful argentinian Eduardo Soteras, care înfățișează doi copii pasionați de cărți într-o bibliotecă de școală primară distrusă de război în regiunea etiopiană Tigray, a fost aleasă fotografia Unicef a anului de către organizația ONU pentru drepturile copilului.

 „Zâmbetul de pe fețele lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, înconjurat de devastări și violență”.

„Dorința de a descoperi și de a învăța lucruri noi este adesea atât de mare la copii încât aceștia uită de natura amenințătoare a unei situații. Acesta este mesajul transmis de fotografia Unicef a anului 2022”, a explicat Elke Büdenbender, imaginea Unicef Germania și soția președintelui federal german Frank-Walter Steinmeier.

„Fotografia câștigătoare ne îndeamnă să facem tot ce ne stă în putință pentru a le permite copiilor să se joace și să învețe chiar și în cele mai dificile circumstanțe. Pentru că numai așa își pot menține speranța și încrederea în vremuri de război și alte crize.”

O fotografie realizată de fotograful american Ron Haviv, care arată mai mulți copii care privesc o carte pentru copii într-un adăpost subteran din capitala ucraineană Kiev, a ocupat locul al doilea.

Locul al treilea a fost ocupat de fotograful german Daniel Pilar. Fotografia sa arată o școală secretă pentru fete din capitala afgană Kabul.

Premiul Unicef pentru fotografia anului a fost acordat pentru a 23-a oară.

Sursă Nieuwsblad. Foto Eduardo Soteras/AFP


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol