23 ianuarie 2022, 18:23

COVID-19. Franța înăsprește condițiile de intrare pe teritoriul său

Franța va impune efectuarea de teste COVID cu mai puțin de 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul său pentru persoane provenite din Marea Britanie, Spania, Portugalia, Cipru, Grecia, Olanda. Această măsură, care îi vizează doar pe cei nevaccinați, va intra în vigoare duminică la miezul nopții, anunță Les Echos.

Biroul premierului francez Jean Castex a confirmat extinderea listei țărilor din zona roșie de risc epidemiologic, adăugându-se pe aceasta Tunisia, Mozambic, Cuba și Indonezia.

Răspândirea virusului SARS-CoV-2 pe teritoriile Spaniei, Marii Britanii, Portugaliei, Ciprului, Țărilor de Jos și Greciei este considerată preocupantă.

Numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească rapid în Franța, ajungând vineri la 10.000 de cazuri pe zi, sub efectul variantei Delta a SARS-CoV-2.

În Pirineii Orientali, unde numărul de cazuri de COVID-19 crește rapid, purtarea măștii este, de vineri, din nou obligatorie în spațiul public.

Barurile, restaurantele, barurile de pe plaje și băcăniile vor trebui închise la ora 23:00, pentru a stopa răspândirea virusului, începând de duminică seara până la 2 august, a anunțat prefectura.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.