5 martie 2021, 5:25

Franța. Mirosul de bălegar și cântecul cocoșului sunt ocrotite prin lege

Ciudățenia asta are la bază următoarea întâmplare.

La finele anului trecut, mai exact pe 7 decembrie 2020, un cetățean francez a fost  condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare şi la o amendă de 300 de euro, de Tribunalul Corecţional din Privas (Regiunea Ron-Alpi). În plus, timp de trei ani omul nu are dreptul să poarte ori să utilizeze o armă.

Ce se întîmplase? Exasperat că este trezit în fiecare dimineață la ore neverosimile de cocoșul vecinului, prin luna mai el nu a mai suportat și l-a omorât. Că o fi aruncat cu bocancul sau i-a luat gâtul cu un cuțit în drum spre oala cu supă, nu se știe precis.

Mirosul de bălegar și cântecul cocoșului sunt ocrotite prin lege

Cazul a făcut multă vâlvă și a stat la baza unei propuneri legislative care a intrat în dezbaterea Parlamentului, scrie RFI.

Un ultim vot a fost dat de Senat, care a statutat că astfel de elemente precum cocoșii, mirosul de bălegar sau chiar cântecul greierului fac parte dintr-un patromoniu senzorial. Și, drept urmare, este ocrotit de lege.

Viaţa la ţară presupune acceptarea unor sunete şi mirosuri specifice, a declarat imediat după adoptarea legii secretarul de stat însărcinat cu viaţa la ţară, Joël Giraud.

Cât despre bormașină, probabil într-un episod viitor.

Foto: unsplash.com

Citește și:

MOARTEA LUI MARADONA. În premieră în 24 ianuarie la Discovery


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.