26 ianuarie 2023, 1:49

Fructul pe post de aer condiționat pentru corp

Zmeura are capacitatea de a răcori corpul uman, astfel încât poate fi folosită pentru a scădea temperatura corpului. Zmeura este un fruct parfumat, hrănitor și foarte bun la gust, cu foarte puține calorii, bogat într-o multitudine de vitamine și minerale (vitaminele C, K, E, B, magneziu, cupru, fier, potasiu, acid elagic, quercetina, cianida).

Zmeura nu are un conținut crescut de zaharuri, iar acest lucru o face să fie recomandată în cazul diabeticilor. Planta este un arbust peren, cu ghimpi, care crește în locuri stâncoase, pădure, în zonele de deal și de munte.

Zmeura este folosită și în tratarea astmului, eczemelor, dar și pentru îmbunătățirea poftei de mâncare la copii.

Ca remediu, frunzele și fructele se strâng în timpul coacerii.

Frunzele sunt uscate într-un loc răcoros și luminos.

Zmeura îmbunătățește sângele, reglează activitatea intestinelor și ameliorează durerile de stomac și, de asemenea, previne vărsăturile.

Este foarte utilă pentru revenirea rapidă din beție, dar asta nu înseamnă că vă încurajăm să o verificați la așa ceva!

Este un lucru știut, zmeura poate cauza însă reacții alergice la persoanele sensibile. Medicul alergolog este cel în măsură să stabilească dacă o persoană este alergică la un aliment (zmeura, de pildă).

Persoanele care bănuiesc că suferă de alergie este indicat să evite aceste fructe, dar este necesar să aibă un diagnostic stabilit de medicul alergolog.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol