20 iunie 2024, 3:30

FSB a mai arestat un general rus. Roman Gavrilov era adjunctul șefului Gărzii Naționale. Cum au ucis ucrainenii pe unul dintre cei 4 generali

Serviciul Federal de Securitate ar fi arestat un foarte important general rus, a spus directorul reputatului site de investigații Bellingcat, Hristo Grozev.

Informația a fost verificată din 3 surse independente.

„Trei surse independente spun că adjunctul șefului Rosgvardia din Rusia (Garda Națională, o unitate a forțelor armate interne ale Rusiei, care a suferit pierderi enorme în Ucraina), generalul Roman Gavrilov, a fost reținut de FSB”, a scris pe Twitter Grozev, cunoscut pentru sursele sale în rândul serviciilor secrete ruse, fiind un jurnalist care a dat multe informații privind activitatea acestora și a regimului de la Kremlin, confirmate de-a lungul timpului.

Motivul reținerii este neclar

„Gavrilov a lucrat anterior și în cadrul FSO, serviciul de securitate al lui Putin. Motivul reținerii este neclar: conform unei surse, el a fost reținut de către departamentul de contrainformații militare al FSB pentru ‘scurgeri de informații militare care au dus la pierderi de vieți omenești’, în timp ce alte două surse spun că a fost vorba de „risipirea inutilă de combustibil”.

“Deși este greu de ghicit ce anume va rezulta din epurarea/rocada de la vârful elitei militare, un lucru este clar: fără îndoială că Putin recunoaște în ce r***t adânc se află această operațiune. Adică este atât de rău încât schimbă caii la mijlocul drumului – o mare greșeală în timpul războiului”, adaugă jurnalistul Bellingcat.

Patru generali doborâți. Recapitulare

Forțele armate ucrainene afirmă că au ucis 4 generali ruși până acum.

Primul general rus eliminat de soldații ucraineni a fost Andrei Suhovețki comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei. Moartea acestuia a fost anunțată de camarazii săi pe rețeaua de socializare Vkontakte, „Facebook”-ul Rusiei, la începutul lunii martie.

Vitalii Gherasimov a fost al doilea general a cărui moarte a fost anunțată de forțele armate ucrainene, în noaptea dintre 7 și 8 martie.

Armata ucraineană a anunțat pe 11 martie eliminarea general-maiorului Andrei Kolesnikov, comandantul armatei a 29-a din districtul de est al Rusiei.

Moartea celui de-al patrulea general rus ucis în Ucraina de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie de către președintele rus Vladimir Putin a fost raportată pe 15 martie, fiind vorba de generalul Oleg Mitiaev, comandantul diviziei 150 de infanterie motorizată a armatei ruse.

Cum au ucis ucrainenii pe unul dintre cei 4 generali

Între timp au apărut amănunte despre unul dintre cei 4 generali ruși uciși în timpul războiului din Ucraina.

El ar fi fost eliminat după ce a dat un telefon pe o linie nesecurizată, lucru care le-a permis trupelor ucrainene să îi depisteze locația și să-l elimine. Informația a fost dezvăluită sub condiția anonimității de către doi oficiali americani din domeniul apărării jurnaliștilor de la publicația The New York Times.

Este vorba de cel de-al doilea general, Vitalii Gherasimov. Ucraina a făcut publică și o înregistrare audio în care un soldat rus raportează moartea lui Gherasimov unui superior, părând să confirme problemele majore pe care rușii le au cu sistemele de comunicație.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol