1 decembrie 2022, 2:04

Momentul în care un fulger lovește clădirea One World Trade Center (VIDEO)

Un fulger a lovit clădirea One World Trade Center din New York, iar imaginile au fost surprinse și difuzate de NBC News. Momentul a fost suprins în timp ce furtuna tropicală Henri se apropia de New York.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat stare de urgenţă, odată cu apropierea uraganului Henri de coastele americane, precizând că 500 de soldaţi din Garda Naţională au fost mobilizaţi pentru a sprijini eforturile locale de ajutorare a rezidenţilor afectaţi de furtună.

Locuitorii din New York, capitala culturală şi economică a Statelor Unite, au încă amintiri dureroase despre uraganul Sandy, care a făcut 44 de victime în acest oraş în anul 2012.

Nord-estul Statelor Unite este de obicei scutit de astfel de furtuni, care ating mai degrabă statele aflate în sudul ţării, precum Florida şi Louisiana. Odată cu încălzirea apei de la suprafaţa oceanelor, uraganele devin mai puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă. Ei au evidenţiat un risc tot mai ridicat pentru comunităţile din zonele costiere, afectate de valuri înalte şi inundaţii, amplificate de creşterea nivelului oceanelor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol