16 mai 2021, 11:54

Fundația lui Leonardo DiCaprio, donație de peste cinci milioane de dolari pentru combaterea incendiilor din Pădurile Amazoniei

Fundația pentru protejarea mediului înființată de celebrul actor Leonardo DiCaprio, împreună cu alte celebrități promit un sprijin financiar de peste cinci milioane de dolari organizațiilor locale, care se ocupă de stoparea incendiilor care au provocat distrugeri masive în Pădurile Amazoniene, anunță Mediafax.

Earth Alliance a fost fondată de către DiCaprio și filantropii Laurene Powell Jobs şi Brian Sheth, în urmă cu mai puțin de o lună. Mai mult decât atât, se pare că aceștia au lansat chiar și o strângere de fonduri pentru susținerea produrilor de oprire a incendiilor, iar pe site-ul fundației a apărut un cont în care se pot face donații.

În prezent, bilanțul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană, din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Cercetătorii Institutului Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE) a anunțat recent faptul că este vorba de o creștere de aproximativ 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut. 

Citește și: Record de incendii în pădurile din Amazon. „Plămânul planetei” într-un pericol tot mai mare, pe zi ce trece

Fondurile strânse de fundație vor fi apoi redistribuite unor grupuri locale care se ocupă de combaterea celui mai mare dezastru ecologic al Planetei, la ora actuală.

Pădurile Amazoniene sunt denumite adesea „Plămânul Planetei”, deoarece ocupă o mare parte a continentului Americii de Sud, fiind și casa a aproximativ trei milioane de indigeni. Mai mult decât atât, Amazonia mai deține și 20% din cantitatea de apă dulce de pe glob, 34% dintre pădurile virgine și 30 – 50% din fauna şi flora lumii. Acestea se întind pe nouă dintre teritoriile continentului și cuprind cele 12 ţări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%), potrivit Mediafax.

Sursă Foto: mir24.tv


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.