19 septembrie 2022, 7:31

Galaţiul devine ţintă pentru cel mai mare proiect eolian din România

Județul Galați este unul dintre cele mai atractive din țară pentru investitorii în parcuri eoliene. La începutul lunii decembrie 2021, în județul Galați erau în funcțiune zece parcuri eoliene autorizate, cu 75 de turbine și cu o putere instalată totală de 162 MW. Pe lângă acestea, alte 12 parcuri erau în diverse etape ale procesului de autorizare, cu o putere totală instalată de peste 800 MW, reprezentând investiții de peste 560 milioane de euro, bani din care nu este foarte clar cât, dacă și sub ce formă se întorc la administrațiile locale.

Compania de proiect Hoopeks Internatio­nal a obţinut la finalul lunii trecute avizul teh­nic pentru racordarea la reţea a unui proiect eolian de 629 MW în Galaţi, arată datele pu­blice ale Transelectrica, operatorul sistemu­lui naţional de transport al energiei.

Acesta este cel mai mare parc eolian avizat până în acest mo­ment şi dacă se va realiza va fi cea mai mare investiţie de profil din România.

După ce va fi realizat, proiectul mamut de la Galați va depăși parcul eolian Fântânele-Cogealac de 600 MW al cehilor de la CEZ, cel mai mare proiect verde funcţional din România în acest moment.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol