17 septembrie 2021, 0:14

Gata cu bancurile! Un sat austriac și-a schimbat numele, sătul de glume proaste

Gata cu bancurile! Un sat austriac și-a schimbat numele, din cauza glumelor proaste pe seama sa. Acum, sigur că localnicii nu aveau la ce să se aștepte. E ca și cu studenții străini, veniți în anul pregătitor pentru studii în România, care descoperă plăcerea de a conjuga verbul ”a face”. Să-l vedem noi pe ăla care nu mustăcește la ”eu fac”! Dar să revenim.

Un sat austriac, pe numele lui Fucking, și-a schimbat numele. Acum restul știrii se scrie de la sine, nu?

Gata, de la 1 ianuarie, o altă viață!

Locuitorii satului austriac Fucking se vor trezi în prima zi a anului 2021 într-o localitate cu un nou nume: Fugging. Aceştia au decis schimbarea numelui după ce glumele pe seama satului, mai ales pe reţelele de socializare, i-au adus la capătul răbdării.

Conform unui proces verbal al şedinţei consiliului local, satul cu aproximativ 100 de locuitori, aflat la 350 de kilometri de Viena, îşi va schimba numele de la 1 ianuarie 2021 din Fucking în Fugging, scrie The Guardian.

Decizia vine după ce, în ultimii ani, tot mai mulţi turişti străini au venit în sat doar pentru a face o fotografie cu indicatorul de la intrarea în localitate, lucru care a început să-i scoată din sărite pe austrieci.

Nebunie totală

Unii dintre turişti, conform autorităţilor locale, chiar au furat indicatoarele cu numele localităţii de câteva ori.

După ce decizia schimbării numelui a fost supusă votului comunităţii de mai multe ori în ultimii ani, se pare că locuitorii au decis în final că s-au săturat de glumele pe seama lor.

„Pot confirma că satul va fi renumit”, a declarat Andrea Holzner, primarul muncipalităţii Tarsdorf de care aparţiune satul Fucking. „Chiar nu vreau să mai zic ceva în plus – am avut destulă nebunie din partea presei în trecut din cauza asta”, a adăugat acesta.

Vedete fără voia lor

Conform presei austriece, sătenii – cunoscuţi drept fuckingeri – „s-au săturat de turişti şi de glumele lor proaste”.

Localnicii s-au trezit pentru prima dată în atenţia presei după ce satul lor a fost utilizat de romancierul austriac Kurt Palm drept locul de desfăşurare al acţiunii dintr-una din cărţile sale. Cartea a fost ecranizată ulterior, filmul numindu-se Bad Fucking.   Primele atestări istorice ale satului datează din 1070, dar mitologia locală sugerează că un nobil bavarez din secolul al VI-lea, numit Focko, ar fi cel care a pus bazele localităţii.

Acum nu ne rămâne decât să ne imaginăm cât de ofertantă e știrea pentru anglofoni, care vor putea scrie fără probleme titluri de genul: ”No more fucking în Austria”.

Sursa foto: Tobias ‘ToMar’ Maier/CC.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.