20 septembrie 2020, 1:20

Germania a plasat Bucureștiul pe lista „zonelor de risc”

Autoritățile germane au actualizat miercuri seară evaluarea regiunilor din România considerate drept „zone de risc” și au adăugat Bucureștiul pe o listă pe care mai figurează 17 județe, informează Digi24.

În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie, acum sunt 17 plus Bucureștiul.

Evaluare periodică

Evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână în Germania. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

Călătorii trebuie să declare la sosirea în Germania dacă vin din aceste zone din România și trebuie să-și facă un test, iar dacă mint, riscă amenzi ce pot ajunge până la 25.000 de euro, a declarat la Digi24 ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

Zonele de risc

Zonele din România pe care Germania le consideră „de risc” sunt:

  • Argeș
  • Bacău
  • Bihor
  • Brăila
  •  Brașov
  •  București
  •  Buzău
  •  Dâmbovița
  •  Galați
  •  Gorj
  •  Ilfov
  •  Mehedinți
  •  Neamț
  •  Prahova
  •  Ialomița
  • Timiș
  •  Vaslui
  •  Vrancea

Tot ce trebuie să facă persoanele care au călătorit în România

Ambasadorul Emil Hurezeanu a explicat că aceia care ajung în Germania cu avionul plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.

Cei care vin din România terestru vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, iar în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei vor trebui să facă testul.

Cei care mint că nu vin din zone de risc și nu fac testul riscă amenzi de până la 25.000 de euro, a avertizat ambasadorul Emil Hurezeanu.

Test negativ pentru COVID-19

La rândul său, Ministerul român de Externe a precizat, miercuri seara, într-un comunicat, că toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate.

Număr de contact

În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117.

Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Republica Federală Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Formular de completat

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form – a cărui variantă în limba engleză poate fi regăsită la următorul link: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile.

Ce se întâmplă în cazul tranzitului?

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască) fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite.

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

De asemenea, informații cu privire la măsurile adoptate de autoritățile germane ori recomandările pe care acestea le fac populației pot fi accesate în mai multe limbi de circulație internațională: germană, engleză, franceză.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.