19 septembrie 2020, 9:32

Germania începe de săptămâna aceasta testarea obligatorie a călătorilor întorși din zone de risc

Germania a lansat de la 1 august un program de testare extinsă, care vizează persoanele care se întorc în țară. Pentru cele sosite din țări considerate de risc, testările sunt obligatorii.

În decurs de 72 de ore

Toți călătorii pot fi testați gratuit în decurs de 72 de ore de la sosirea în țară, chiar dacă nu prezintă simptome, precizează o ordonanță a ministrului federal al Sănătății, Jens Spahn.

Spahn a făcut apel la germani să folosească toate capacitățile de testare. ”Cine se întoarce dintr-o călătorie ar trebui să se testeze, de bună voie și gratuit. Numărul în creștere al infecțiilor înregistrate în Germania reprezintă un clar semnal de alarmă. Virusul nu intră în vacanță. Testele sunt un instrument suplimentar pentru a evita ca multe persoane infectate să se răspândească în întreaga țară”, a declarat ministrul, citat de Deutsche Welle.

Costuri acoperite

Testele gratuite pot fi efectuate în termen de 72 de ore de la intrarea în țară, până la un interval de trei zile. Testările vor putea fi făcute în aeroporturi, gări și alte centre de călătorie, în oficiile de sănătate sau în cabinetele medicale.

Acoperit va fi şi costul unei retestări. Pentru a dovedi că persoana care solicită testarea a călătorit într-o altă țară este suficientă prezentarea unui permis de îmbarcare, a unui bilet, unei facturi de hotel sau a unei alte hârtii care să dovedească efectuarea unui sejur în străinătate.

În funcție de capacitatea centrelor de testare, rezultatul ar trebui să fie disponibil după 24 până la 48 de ore, a explicat Ministerul Sănătății.

Testele vor fi inițial plătite de către asigurătorii publici de sănătate – dar Ministerul Sănătății a semnalat deja că guvernul federal va prelua finanțarea prin suplimentarea sumelor de câteva miliarde de euro ce urmează a fi acordate caselor de asigurare.

Reguli stricte pentru cei veniți din zone de risc

Reguli mai stricte se aplică deja pentru călătorii care se întorc din zone cu risc ridicat, cu un număr mare de infecții. Care sunt acestea este stabilit de către Institutul Robert Koch (RKI).

Începând de vineri, pe listă figurează între altele cele trei regiuni spaniole Aragón, Catalonia și Navarra, dar și Luxemburgul. Oricine se întoarce din aceste regiuni trebuie să intre în carantină acasă timp de 14 zile și să contacteze oficiul de sănătate, ori să prezinte un rezultat negativ al testului de coronavirus nu mai vechi de 48 de ore.

Săptămâna aceasta va intra în vigoare obligativitatea de testare pentru persoanele care revin în Germania din zone cu risc ridicat, a anunțat ministrul Sănătății Jens Spahn.

Cei care provin dintr-o zonă de risc trebuie să se testeze cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în Germania sau în 72 de ore după intrarea în țară. Până când nu există un rezultat negativ, persoanele testate trebuie să rămână în carantină acasă. Rezultatul trebuie prezentat în termen de 72 de ore la oficiul de sănătate, împreună cu un certificat de testare în limbile germană sau engleză.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.