18 septembrie 2021, 16:39

Germania prelungeşte lockdown-ul până la 31 ianuarie. Strategia de vaccinare, criticată VIDEO

Măsurile de lockdown în Germania vor fi prelungite până la sfârșitul lunii, cu reglementări mai stricte, au convenit, marţi seara, cancelarul Angela Merkel şi preşedinţii celor 16 landuri.

Conform deciziei luate marți seară, școlile, majoritatea magazinelor nealimentare, barurile, restaurantele, insitituţiile culturale, sportive şi de agrement vor rămâne închise până la sfârșitul primei luni a anului.

De asemenea, le cerem tuturor cetăţenilor să limiteze contactele la minimum, pentru a combate pandemia”, a declarat Angela Merkel, într-o conferinţă de presă, după o reuniune cu cei 16 preşedinţi de landuri.

În plus, întrunirile private cu o altă persoană sunt permise numai în afara propriei locuinţe, comparativ cu 5 din alte gospodării, cum era prevăzut până acum.

Restricţiile de călătorie pe o rază de 15 kilometri de la domiciliu vor fi puse în aplicare în districtele în care incidenţa virală depăşeşte cele 200 de noi cazuri de infecţii la 100.000 de locuitori.

Acum, aceasta vizează aproximativ 10 milioane de oameni, în special în estul ţării, Saxonia, Turingia, dar şi în Bavaria, afectate semnificativ de al doilea val al epidemiei.

Ştim că, prin vaccinurile disponibile acum, există o perspectivă pentru normalizarea vieţii noastre de zi cu zi’‘, a spus de asemenea cancelarul Germaniei.

Strategia de vaccinare a Germaniei primește tot mai multe critici, inclusiv din interiorul guvernului, fiind considerată prea lentă şi prea dependentă de Uniunea Europeană. Conform unui sondaj al institutului german Civey, circa 44% dintre cetăţenii germani nu sunt convinşi de strategia de vaccinare, faţă de 40% care au încredere în ea.

Cotidianul Bild, cel mai citit în Germania, a pornit o campanie împotriva guvernului, pe care-l acuză că „s-a bazat prea mult pe Uniunea Europeană” pentru a se aproviziona cu vaccinuri şi că a privilegiat vaccinul Pfizer-BioNTech în detrimentul celui produs de Moderna.

Polemica a ajuns până în interiorul guvernului condus de Angela Merkel, cu zece luni înaintea alegerilor.

Nemții au înregistrat marţi 1.787.410 cazuri oficiale declarate de COVID -19 de la începutul epidemiei, cu 11.897 de cazuri noi declarate oficial în ultimele 24 de ore.

Numărul deceselor a ajuns la un total de 35.518, 944 fiind declarate numai marţi, anunță institutul de sănătate publică „Robert Koch”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.