4 septembrie 2023, 18:21

Germania renunță la restricțiile de intrare Covid-19 pentru călătorii din afara UE

Guvernul german a anunțat că de sâmbătă, 11 iunie, „toate restricțiile de intrare în Germania pentru Covid-19 vor fi ridicate provizoriu” până cel puțin pe 31 august.

Acest lucru înseamnă că intrarea în Germania este acum permisă pentru toate scopurile de călătorie, inclusiv pentru turism. Astfel, călătoriile sunt facilitate – și devin mai ieftine – pentru persoanele care provin din țări din afara UE, în special pentru familiile care ar fi avut nevoie de mai multe teste Covid pentru copii.

Cu toate acestea, persoanele din China au încă nevoie de un motiv bine întemeiat pentru a intra în Germania, cu excepția cazului în care au cetățenia germană, informează Ministerul de Externe, potrivit site-ului ziarulromanesc.de.

În consecință, la intrare nu se mai aplică așa-numita regulă 3G conform căreia călătorii trebuiau să prezinte dovezi de vaccinare, vindecare sau un test negativ Covid-19.

În cazul țărilor considerate cu „variante de virus” se aplică în continuare reguli de intrare mai stricte. Acestea includ interdicția de intrare pentru rezidenții non-germani și o carantină de două săptămâni pentru cei cărora li se permite să intre, chiar și pentru cei complet vaccinați.

Nicio țară nu este clasificată cu „variantă de virus” de către Germania în prezent. Dar călătorii ar trebui să țină verifice lista țărilor cu risc publicată de Institutul Robert Koch. O puteți consulta AICI

O altă schimbare este că Germania acceptă acum și vaccinuri aprobate de OMS, nu numai de Agenția Europeană pentru Medicamente -EMA.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat recent că „pentru intrarea în Germania, vaccinarea completă cu alte vaccinuri decât cele aprobate în UE va fi recunoscută în viitor, cu condiția ca acestea să fie prezente în lista de utilizare de urgență a OMS. Acestea includ CoronaVac, Sinopharm BIBP și Covaxin”.

Acest lucru este important de știut în cazul în care restricțiile de intrare reintră în vigoare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol