12 august 2020, 13:09

Gest inedit pentru sprijinirea căsătoriei persoanelor de același sex. Și-a cerut partenerul în căsătorie în Parlament!

Căsătoria între persoanele de același sex reprezintă un subiect controversat în majoritatea statelor lumii. Totuși, acest lucru nu l-a împiedicat pe parlamentar australian să își ceară partenerul în căsătorie chiar în timpul dezbaterii din Camera Reprezentanților pe tema proiectului de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex.

Tim Wilson, membru în cadrul Partidului Liberal din coaliția conservatoare aflată la putere, a profitat de momentul dezbaterii legii pentru a-l cere în căsătorie pe Ryan Bolger, partenerul său cu care are are o relație de lungă durată. Prezent în sala Camerei, în galeria publicului, Bolger, de meserie profesor, a răspuns ”Da”, în aplauzele celor prezenți.

sursa: telegraph.co.uk

”Această dezbatere a fost coloana sonoră pentru relația noastră”, a spus Wilson, un susținător pentru drepturile homosexualilor. ”Știm amândoi că nu acesta este motivul pentru care ne-am implicat în politică — dați-ne oricând reforma taxelor!”, a precizat el, potrivit telegraph.co.uk

După acest moment, proiectul a primit, întâmplător sau nu, aviz pozitiv. 62% dintre australieni au votat în favoarea modificării legislației pentru permiterea căsătoriei cuplurilor formate din parteneri de același sex.

sursa: thehindu.com

”Această lege nu ia nimic nimănui. Pur și simplu face ca o națiune să fie un loc mai bun și mai corect”, spus parlamentarul liberal Warren Entsch, care a purtat la dezbateri o cravată în culorile curcubeului.

Australia devine astfel un al doilea stat, alături de Germania, care legalizează anul acesta căsătoriile între persoanele de același sex.

 

[Sursă imagine: bbc.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.