9 iunie 2022, 2:49

Giganții rețelelor sociale se bat pe primele locuri în clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii. Ce avere a strâns Mark Zuckerberg

Până în acest moment, averea lui Mark Zuckerberg a depășit pragul de 100 de miliarde de dolari, în contextul în care acțiunile Facebook au atins un nivel destul de ridicat în urma lansăii unui nou pachet de funcții video. Este vorba de Reels, iar acestea pot concura cu aplicația video concurentă TikTok, ce este deținute de compania chineză ByteDance, potrivit Agerpres, citat de Digi24. 

La doar 36 de ani, Mark Zuckerberg deține 13% din acțiunile Facebook, fiind astfel parte din liga giganților din domeniul tehnologiei precum Jeff Bezos și Bill Gates – singurii oameni din lume ale căror averi sunt estimate la peste 100 de miliarde de dolari, potrovit raportărilor realizate în urma analizării indicelui Bloomberg Billionaires.

Pandemia de coronavirus a fost principalul motiv pentru care activitățile online s-au extins rapid în ultima perioadă, fapt ce a dus și la creșterea acțiunilor celor mai multe dintre companiile de tehnologie din SUA, reușinf înregistrări recod la Bursa de la New York.

Așa se face că averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu aproximativ 22 de miliarde dolari, în anul 2020.

Giganții tehnologiei valorează la un loc cât 30% din PIB-ul Statelor Unite ale Americii

Valorile de piață ale celor mai mari cinci companii de tehnologie din SUA – Amazon, Apple, Alphabet, Facebook și Microsfot – pot fi echivalate, în prezent, cu aproximativ 30% din PIB-ul Statelor Unite ale Americii, un procent dublu față de cât aveau la finalul anului 2018.

Totodată, reprezentanții Facebook au menționat recent faptul că în doat primele șase luni ale acestui an au câștigat mai bine de 10 miliarde de dolari, o sumă apropae dublă față de cea obținută în aceeași perioadă a anaului 2019, un avans evident, în ciuda crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Măsurile de izolare implementate în mare parte a lumii au ajutat compania lui Zuckerberg să atragă mai mulți utilizatori zilnici, numărul acestora diind cu 12% mai mare acum față de anul trecut.

Sursă Foto: tv8.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol