20 aprilie 2021, 14:08

Google, câștig de ordinul miliardelor pe baza jurnalismului

În 2018 gigantul american Google a avut câștiguri în valoare de câteva miliarde bune de dolari, mai precis 4,6 miliarde de pe urma jurnalismului.

Aceste sumă a fost câștigată în ciuda faptului că niciun angajat al marei companii de pe Silicon Valley nu se ocupă cu redactarea de știri sau cu investigațiile în interesul public. Suma vine din publicitatea digitală, însă este estimativă. Realizatorul raportului, News Media Alliance, spune că cifra ar putea fi mult mai mare de atât, conform Splinternews.com.

Totuși, câștigul este unul mare, dacă ne raportăm la situația financiară a presei. Un studiu american arată că jurnalismul american local este un declin, aproape două mii de publicații încetându-și activitatea din 2004 până în prezent. Situația este și mai dramatică dacă ne uităm la cifra ziarelor care, deși încă există, nu pot să acopere toate subiectele.

Întreaga industrie de știri a obținut doar 5,1 miliarde de dolari din publicitatea digitală, cu cinci sute de mii mai mult decât Google.

Citiți mai multe detalii AICI.

FOTO cover www.seroundtable.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.