27 septembrie 2021, 7:24

Google Maps se adaptează la era Covid: poți vedea în aplicație mai multe informații

Având în vedere că starea pandemică variază pe tot globul, Google Maps s-a adaptat și vine cu instrumente noi, pentru a vă ajuta să navigați și să explorați cât mai sigur posibil.

Păstrați distanța în transportul în comun

Google Maps extinde predicțiile aglomerării în transportul de tranzit la peste 10.000 de companii de transport în comun din 100 de țări, astfel încât să știți dacă linia de autobuze vizată va avea multe locuri libere sau va atinge repede capacitatea maximă. Cu aceste informații, puteți decide dacă doriți să urcați la bord sau să așteptați următorul autobuz.

Aceste predicții sunt posibile prin intermediul tehnologiei de inteligență artificială (AI), al contribuțiilor de la persoanele care utilizează Google Maps și al tendințelor istorice de localizare care prezic nivelurile viitoare de aglomerare pentru liniile de transport din întreaga lume. New York City, Atlanta, San Francisco, Boston și Washington DC sunt orașele cu cele mai aglomerate linii de transport din lume.

Administrare mai bună a timpului

Noua secțiune Timeline Insights, care este vizibilă numai pentru fiecare utilizator, este  disponibilă celor care au Android pe smartphone și au activat Istoricul locațiilor. Această secțiune oferă tendințe lunare despre modul în care navigați prin lume. Veți vedea ce moduri de transport ați folosit și distanța și timpul în care ați condus, ați zburat, ați mers cu bicicleta sau pe jos. Puteți vedea, de asemenea, cât timp petreceți în diferite locuri – cum ar fi magazine, aeroporturi și restaurante – și puteți explora toate locurile pe care le-ați vizitat.

Călătorii nostalgice

Dacă vă simțiți nostalgic, dar nu sunteți încă gata să călătoriți, mergeți la secțiunea Călătorii în cronologie, care este acum live pentru toată lumea pe Android. Astfel veți retrăi părți din vacanțele anterioare – hotelurile în care v-ați simțit bine sau restaurantele în care ați avut experiențe gastronomice deosebite. Planificați în avans? Exportați aceste locuri într-o listă și partajați-le cu prietenii care au nevoie de recomandări de călătorie.

Lăsați mai ușor recenzii

Google Maps vrea să mențină comunitatea actualizată și să sprijine companiile locale cu recenzii. Acum, când inițiați o recenzie pentru un restaurant, veți vedea instrucțiuni pentru a împărtăși informații utile, cum ar fi intervalele de prețuri sau dacă ați făcut o comandă de livrare. Puteți răspunde cu doar câteva atingeri rapide. Acest instrument este live acum pentru toate restaurantele din SUA pe Android și se lansează pe iOS, cu mai multe categorii și țări în curând.

Foto: Google


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.