24 iunie 2024, 6:35

Greta Thunberg lansează critici dure la adresa liderilor mondiali: Bla bla bla

Celebra activistă de mediu suedeză, Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg, i-a ironizat pe liderii lumii pentru promisiunile lor în ce privește criza climatică prin care trece planeta.

La summit-ul Youth4Climate organizat la Milano, în Italia, tânăra de 18 ani a reacționat la declarațiile unor politicieni precum Boris Johnson sau Narendra Modi.

Să construim mai bine împreună. Bla bla bla. Economie verde. Bla bla bla. Emisii zero până în 2050. Bla bla bla. Doar atât auzim de la așa-zișii noștri lideri. Cuvinte care sună grozav dar care nu au produs nimic concret. Speranțele și ambițiile noastre se îneacă în promisiunile lor goale”, a adăugat activista, conform libertatea.ro.

Sigur că avem nevoie de dialog constructiv. Dar până acum am avut 30 de ani de bla bla bla și unde am ajuns? Încă putem să rezolvăm această problemă. Este posibil, dar trebuie să luăm acțiune imediată și drastică. Lipsa de acțiune a liderilor noștri este o trădare față de generațiile prezente și viitoare”, a concluzionat Greta Thunberg.

Summit-ul climatic Cop26 urmează să înceapă în Glasgow, Scoția, pe 31 octombrie și se așteaptă ca marii poluatori ai lumii să se angajeze la obiective mai ambițioase pentru a reduce emisiile.

sursa foto: psnews.ro 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol