7 august 2020, 4:26

Greta Thunberg și Human Act lansează o campanie de sprijin pentru UNICEF

Greta Thunberg, celebra adolescentă activistă pentru mediu, împreună un ONG-ul Human Act din Danemarca au lansat o companie pentru a susține UNICEF pentru eforturile pe care această organizație le depune în combaterea COVID-19. Această campanie este tratată din perspectiva drepturilor copiilor și a pericolelor la care aceștia sunt expuși.

Printre consecințele Coronavirusului asupra copiilor se numără: lipsa accesului la educație, suprasolicitarea sistemelor de sănătate sau penuria alimentară. Campania a început cu o donație pentru UNICEF în valoare de 200.000 de dolari. Din acești bani, 100.000 de dolari reprezintă un premiu pe care Greta l-a primit pentru activismul său. Din aceste donații se vor furniza echipamente de protecție, seturi de igienă și sprijin pentru sistemele de sănătate. Chiar dacă, inițial, copiii nu se aflau în grupa de risc, potrivit ONU aceștia pot deveni cele mai mari victime ale pandemiei.

UNICEF se bazează pe cooperarea cu partenerii săi în această luptă împotriva coronavirus, iar acest lucru presupune promovarea mesajelor de interes public referitoare la spălatul pe mâini, sprijină oportunități de învățare la distanță pentru copii și acordă sprijin ce vizează sănătatea mintală a copiilor și familiilor, potrivit ziare.com.

Asemenea crizei ecologice, pandemia de coronavirus este o criza ce afecteaza drepturile copilului”, a afirmat Thunberg. „Aceasta afecteaza toti copiii, pe termen scurt si lung, insa cel mai mare impact va fi resimtit de categoriile vulnerabile. Ii rog pe toti sa ia atitudine si sa mi se alature in sprijinirea activitatii vitale desfasurate de UNICEF pentru a salva vietile copiilor, pentru protejarea sanatatii si continuarea educatiei”.

Sursă foto cover: theweek.in


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.