4 aprilie 2020, 9:47

Greta Thunberg va acosta la Lisabona, dupa ce a traversat Atlanticul alături de o femeie cu origini românești

Cea de-a 25-a Conferinţă a ONU privind modificările climatice are loc la Madrid. Summitul ar trebui să pună bazele unei noi etape de acţiune climatică.

Greta Thunberg, activistă de mediu suedeză, urmează să debarce marţi dimineaţă la Lisabona şi să meargă apoi la Madrid pentru a participa la Conferinţă ONU.

Tânăra a traversat prima oară Oceanul Atlantic la bordul unui iaht cu zero emisii poluante pentru a merge la summitul ONU asupra climei din septembrie de la New York şi la Conferinţa ONU asupra Climei (COP25) care fusese iniţial programată să aibă loc în Chile, prezintă agerpres.ro.

Schimbarea locației a fost din cauza protestelor violente din Chile, soldate cu circa 20 de morţi.

Citește și: Greta Thunberg, ajutată de o femeie cu origini românești! Drumul adolescentei spre o conferință despre schimbări climatice

Pentru a călători până în Europa, adolescenta a fost sprijinită de doi influenceri din Australia, Riley Whitlum și Elayna Cărăușu. Elayna Cărăușu este născută în Australia dintr-un tată român.

După ce a parcurs peste 5.500 de kilometri, adolescenta este aşteptată în portul din Lisabona și va vorbi cu presa. Ea urmând să părăsească Portugalia marţi seara şi să ia trenul spre Madrid pentru a ajunge la conferinţa COP25.

sursa foto:policymakermag.it


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.