24 septembrie 2020, 5:54

Gripa lovește din nou. Un copil de doi ani a murit din cauza bolii

Un copil în vârstă de doi ani, din București, a murit în acest weekend la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din cauza unei infecții cu virusul gripal B. Potrivit informațiilor generate de medici, bebelușul era vaccinat anti-gripal și avea un istoric medical destul de sever, anunța Libertatea. 

„Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte cauze, avea şi o traheostomă montată. A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub şi a fost montat la aparate. A prezentat complicaţii. În final s-a făcut şi un test de gripă şi a ieşit pozitiv. La început, la internare, a ieşit negativ, dar peste o zi sau două a ieşit pozitiv la gripă, la laborator. (…) Fusese operat pe creier. (…) A fost şi testul de gripă B pozitiv, nu ştiu dacă aceasta a fost cauza principală”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru, potrivit sursei citate anterior.

În urma acestui eveniment, Inspectoratul Școlar București a anunțat în decursul acestei dimineți că nouă dintre școlile și grădinițele din Capitală vor fi închise, din cauza numărului mare de cazuri de gripă depistate în școli, dar și pentru a facilita procedurile de decontaminare. Potrivit edupedu.ro, excepție dintre acestea face doar Grădinița nr. 73 din Sectorul 5 care își suspendă cursurile doar pentru o zi, din cauza „emanațiilor de gaze de la centralele termice”.

Mai mult decât atât, până astăzi la ora 13:00 reprezentanții Ministerului Educației vor comunica care va fi planul și pentru restul unităților de învățământ din țară.

Lista instituțiilor de învățământ în care cursurile se suspendă

  • „Școala nr. 45 din Sectorul 1 își suspendă cursurile pentru 3 zile, la 5 clase
  • Grădinița nr 97 din Sectorul 1, grupa mijlocie, suspendare pentru 3 zile
  • Școala nr. 56 din Sectorul 2 își suspendă cursurile pentru 3 zile, la o clasă
  • Liceul Ady Endre din Sectorul 2 – grupa mică de grădiniță își suspendă cursurile pe o perioadă de 3 zile
  • Grădinița Luminița din Sectorul 2 suspendă cursurile pentru 3 zile, la o grupă
  • Școala 195 din Sectorul 3 suspendă cursurile pentru 3 zile, la 6 clase
  • Grădinița Panseluța din Sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile. “După decontaminare persistă mirosul substanțelor”, informează Inspectoratul.
  • Grădinița nr. 72 din Sectorul 5 suspendă o zi cursurile “din cauza emanațiilor de gaze de la centralele termice”
  • Școala nr 117 din Sectorul 6 își suspendă cursurile pentru trei zile la o clasă”, potrivit edupedu.ro.

Pe lângă aceste informații, reprezentanții Ministerului Sănătății au trasat și câteva directive cadrelor didactice pentru a evita extinderea virusului, printre care să acorde o importanță majoră triajului efectuat de învățători și educatori, la prima oră de curs.

Măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa”, informează Ministerul Sănătății, potrivit edupedu.ro.

Sursă Foto: edupedu.ro

Reamintim faptul că anul trecut, epidemia de gripă a fost declarată oficial pe 30 ianuarie, iar ultimul deces din cauza acestei boli fiind înregistrat pe 3 mai 2019. În sezonul gripal din perioada 2018-2019 au murit 125 de persoane în România, potrivit Digi24. 

Sursă Foto: realitatea.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.