23 iunie 2024, 15:17

Gumă de mestecat din anii 90, cu abțibild la pachet, produsă acum la Hîncești și dată la export

La Hînceşti a fost deschisă o fabrică de producere a gumei de mestecat, unica de acest fel din Republica Moldova. Guma are gustul anilor ’90, şi are şi abţibild-urile pe care le colecţionam cândva. Forţa de muncă e asigurată de 40 de femei-deţinute de la Penitenciarul Rusca. Ele îşi reduc astfel din pedeapsă şi pot primi şi bani pentru munca lor.

Continuă să-și întrețină familiile, chiar dacă se află după gratii. 40 de femei, care își ispășesc pedeapsa în Penitenciarul de la Rusca, produc gumă de mestecat la o fabrică din Hîncești. Deținutele au fost angajate acum o lună, și vor ridica lunar un salariu de 7 mii de lei, scrie tv8.md. Afacerea a luat naștere după ce o femeie de afaceri din Ucraina a decis să aducă utilajul necesar și să investească bani grei pentru prepararea gumei de mestecat, care va fi exportată, în mare parte, în țările Uniunii Europene.

Guma de mestecat de Hânceşți va fi în magazine peste o săptămână. 90 la sută din producţie va fi exportă în ţările Uniunii Europene, dar şi în Rusia, Belarus şi Ucraina.

Sursa foto: captură video t8.md

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol