CITIRE

Hans Klemm, ambasadorul SUA: România reprezintă un...

Hans Klemm, ambasadorul SUA: România reprezintă un aliat valoros pentru Statele Unite

În cadrul unui eveniment organizat joi, de Am Cham România privind priorităţile şi oportunităţile oferite de Parteneriatul Strategic România-SUA., ambasadorul SUA Hans Klemn, a declarat faptul că România este un partener şi aliat valoros pentru Statele Unite ale Americii, iar colaborarea excelentă de care ne bucurăm în plan politic şi diplomatic se reflectă în creşterea investiţiilor americane în țara noastră.

„România este un partener şi aliat valoros pentru Statele Unite şi colaborarea excelentă de care ne bucurăm în plan politic şi diplomatic se reflectă în creşterea investiţiilor americane în România. O prezenţă şi mai mare a companiilor americane în România este întotdeauna binevenită, şi, în acest sens, misiunea noastră, alături de parteneri precum AmCham, continuă să promoveze nevoia unui climat de afaceri stabil şi predictibil”

Desigur și ambasadorul României la Washington, George Maior, a scos în evidență colaborarea solidă dintre cele două state în domeniul apărării precum şi oportunităţile de consolidare a relaţiilor economice pentru care Parteneriatul Strategic reprezintă un cadru favorabil.

„O agendă ambiţioasă pentru relaţiile bilaterale în plan economic a fost una prin priorităţile mandatelor noastre ca ambasadori, şi în continuare este nevoie de eforturi susţinute de promovare a oportunităţilor de investiţii pe care Romania le oferă. Astfel de iniţiative, deopotrivă publice şi private, trebuie să includă pe de o parte o mai bună comunicare cu investitorii americani, şi pe de altă parte, instrumente de facilitare a unui acces direct al antreprenorilor români pe piaţa americană„, a declarat ambasadorul României în SUA, George Maior.

Şefii celor două misiuni diplomatice au reafirmat angajamentul reciproc pe care SUA şi România îl demonstrează prin acţiuni ce susţin obiectivele agendei şi colaborării transatlantice.

Împreună cu organizaţiile partenere, AmCham România, promoveză dezvoltarea relaţiilor economice transatlantice şi susţin eforturile României de a avea o contribuţie mai ridicată în dinamica schimburilor economice dintre cele mai importante blocuri comerciale la nivel global.
Fiind de 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, AmCham,este recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

De asemenea, scopul său este acela de a pune la dispoziția membrilor săi o platformă profesionistă de interacţiune, colaborare, schimb de bune practici şi promovare în scopul dezvoltării afacerilor şi legăturilor comerciale, precum şi de a reprezenta priorităţile companiilor afiliate, pe subiecte de interes comun, în relaţia cu autorităţile române, potrivit agerpress.ro.

În prezent, cele peste 430 de companii americane, multinaţionale şi româneşti membre ale comunităţii AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităţilor economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.