31 august 2023, 9:30

HARGHITA: Festivalul gastronomic ”Taste of Transylvania” revine în satul de vacanţă Boroş

A doua ediţie a festivalului gastronomic Taste of Transylvania se va desfăşura şi în acest an în satul de vacanţă Boroş, din comuna harghiteană Lunca de Sus. Evenimentul din acest an va avea loc între 14 şi 17 septembrie.

Esenţa festivalului a rămas promovarea şi ocrotirea ingredientelor şi tradiţiilor gastronomice specifice acestei regiuni. Organizatorii au legat această idee cu conceptul low waste, ceea ce înseamnă că expozanţii şi speakerii au o listă de ingrediente interzise. Lista include fructele de mare, fructe şi legume exotice, avocado şi orice ingredient care nu este deloc specific sau tradiţional în Transilvania. În schimb, este încurajată folosirea ingredientelor locale. Festivalul constituie un pas important în intenția de a pătrunde pe harta gastronomică internațională, spune co-organizatorul Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica:

Potrivit strategiei pe care o implementăm de ani de zile cu determinare, considerăm că o oportunitate majoră pentru economia transilvană poate fi îmbinarea agriculturii cu turismul. Scopul nostru este ca, ridicând nivelul gastronomiei ardelene, să scriem prima poveste de succes, prin introducerea și prezența acesteia pe piața mondială, demonstrând astfel că dezvoltarea comună și concomitentă a agriculturii și turismului propusă în 2017 a dat roade.

În acest an, Taste of Transylvania va avea şi o zi dedicată profesioniştilor, în cursul zilei de 14 septembrie fiind aşteptaţi la Boroş reprezentanţii industriei HoReCa şi ai altor industrii similare.

Pe lângă scena principală, în acest an se va ridica și o scenă secundară pe dealul din incinta satului de vacanță, unde vor avea loc prezentări gastronomice și programe culturale adiționale.

În acest an, 40 de speakeri și 22 de expozanți își așteaptă oaspeții, care vor putea degusta deliciile oferite pe tot teritoriul satului de vacanță, la cel mai delicios festival din Transilvania.

Organizatorii anunţă şi prezentarea celui mai mare spectacol de drone din România, realizat de Visual Europe Group. Vineri 15 și sâmbătă 16 septembrie, seara, va avea loc un spectacol unic cu 320 de drone ce se vor ridica și dansa deasupra spectatorilor.

Sursa: Radio România Tg.Mureș


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol