1 iunie 2023, 9:39

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac a ajuns pe lista recomandărilor The Times

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este pe locul 8 într-un top al celor mai frumoase 25 de ”escapade cu zăpadă” din lume, anunță Radio România Actualități.

Clasamentul a fost publicat de ziarul britanic The Times. Din top mai fac parte destinații din țări ca Italia, Suedia, Austria, Franţa şi chiar Statele Unite ale Americii.

Între timp, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se lucrează la intensitate maximă. Primele igluuri sunt aproape finalizate, iar dacă totul decurge conform planului, în câteva zile se va începe ”mobilarea” camerelor cu paturile şi noptierele de gheaţă, iar apoi vor fi făcute şi decoraţiunile interioare. Administratorii hotelului așteaptă primii turiști din acest sezon în Ajunul Crăciunului.

Din anul 2005, în inima munţilor Făgăraş este construit an de an cel mai distins hotel al României, Hotelul de Gheaţă. Hotelul este construit integral din zăpadă și din blocuri de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş, Bâlea Lac.

Blocurile de gheaţă ajung la dimensiunea de 70 de centimetri şi cântăresc aproape 70 de kilograme. În mai puţin de o lună, artiştii gheţii reuşesc să înalţe un cămin pentru iubitorii de iarnă, munca lor fiind răsplătită prin vizita turiştilor, hotelul primind peste 8.000 de oaspeţi anual.

Europa va fi tema Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac care se va construi în această iarnă la Bâlea Lac, anunță site-ul oficial al hotelului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol