2 martie 2024, 14:53

Hyundai a lansat noul KONA

Hyundai a dezvăluit nouă generație a SUV-ului subcompact KONA. Deși arhitectura celor patru versiuni (EV, HEV, ICE și N Line) este comună, fiecare variantă are un stil futurist specific.

Lansarea noului model KONA subliniază încă o dată angajamentul Hyundai față de mobilitatea durabilă, dar și viziunea privind designul bazat pe tehnologie pentru a extinde oferta de vehicule electrice – inspirate de premiată gama IONIQ – și pentru a răspunde nevoilor diferite ale clienților printr-o gama variată de sisteme de propulsie.

Curaj și dinamism

„Prin caracterul unic, noul KONA exprimă curaj și dinamism”, a declarat SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Design Center. „KONA a evoluat din toate punctele de vedere, cu scopul de a oferi mai multă diversitate, pentru a se adapta diferitelor stiluri de viață.”

Personalitate dinamică, interior spațios

KONA oferă acum dimensiuni mai mari. În comparație cu versiunea anterioară, noul model este mai lung cu 150 mm (lungime: 4.355 mm), mai lat cu 25 mm și are un ampatament mai mare cu 60 mm.

Spre deosebire de majoritatea vehiculelor care sunt disponibile cu o varietate de sisteme de propulsie, procesul de dezvoltare a noului KONA a început cu designul variantei EV, care a fost ulterior adaptat pentru versiunile ICE, HEV și N Line. Această abordare neconvențională a permis implementarea viziunii Hyundai în ceea ce privește designul bazat pe tehnologie pentru toate variantele KONA (inclusiv ICE, HEV și N Line).

Aspectul distinctiv al părții frontale contribuie la îmbunătățirea performanțelor aerodinamice. Această caracteristică a designului este evidențiată de Seamless Horizon Lamp, KONA EV fiind primul model Hyundai care dispune de Pixelated Seamless Horizon Lamp.

Dinamismul modelului este accentuat de bandourile adânc sculptate ale pasajelor roților, care includ farurile și lămpile spate.

Noul KONA se remarcă prin suprafețele parametrice. În laterale, liniile caroseriei conectează în unghiuri precise bandoul cromat cu spoilerul, conturand întregul autovehicul. Partea din spate include, de asemenea, Seamless Horizon Lamp, precum și High-Mounted Stop Lamp, integrat perfect în bandoul cromat.

Patru versiuni

Cele patru versiuni KONA se diferențiază prin elementele de design. Modelul EV se remarcă prin detalii grafice specifice temei de design Hyundai – Parametric Pixels, evidențiate de grilă de admisie și de bară de protecție spate, de jantele din aliaj de 19 inchi, pragurile aerodinamice, linia caroseriei, precum și de oglinzile negre și de plafonul negru (disponibile opțional).

Totodată, designul impunător și robust al versiunilor ICE și HEV este evidențiat de elemente precum: bară de protecție și bandourile negre pentru pasajele roților. KONA N Line se remarcă prin oglinzile negre, alături de un plafon negru (disponibile opțional); spoilerul cu formă aerodinamică; designul sportiv al părților din față și din spate – cu bară de protecție care accentuează garda la sol redusă; jantele din aliaj de 19 inchi specifice; tobă de eșapament cu dublă evacuare și pragurile de culoare argintie.

O configurație adaptată nevoilor conducătorului auto

Noul habitaclu accentueaza caracterul practic al autovehiculului, oferind mai mult spațiu pentru o experiență îmbunătățită la bord. Arhitectura inspirată de EV include o configurație sportivă, cu o consolă mobilă, care evidențiază eleganța interiorului.

Cele două ecrane de 12,3 inchi și consola mobilă conferă un aspect high-tech. În plus, experiența utilizatorului este îmbunătățită de iluminarea ambientală. Consola centrală – care utilizează tehnologia shift-by-wire- este acum poziționată în spatele volanului, asigurând o configurație minimalistă și un interior spațios.

Nouă formă a banchetei din spate subliniază designul urban al noului KONA. Habitaclul a fost conceput pentru a oferi experiențe memorabile, volumul portbagajului fiind maximizat pentru mai mult confort.

Mai multe detalii despre noul Hyundai KONA vor fi dezvăluite în perioada următoare.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol