24 august 2023, 14:31

IAȘI: Începe Digital Throne. Valoarea premiilor este de jumătate de milion de dolari

Programat între 24 august și 3 septembrie, Digital Throne va lansa, la nivel internațional, strategia Iașiului de a deveni o capitală globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului.

Ca parte a seriei de evenimente, capitala istorică a Moldovei va găzdui cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports, anunță Radio România Iași.

Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Aceștia vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, în șapte competiții la șase jocuri de top.

Valoarea premiilor oferite se ridică la jumătate de milion de dolari, cel mai mare „price pool” pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată.

Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

Campionatul Mondial de Esports se va desfășura în cadrul Digital Throne, care va aduce entertainment-ul digital în toate formele sale, de la scene multimedia și artiști de muzică de top și până la proiecții impresionante pe Palatul Culturii din Iași sau parade de cosplay în costume ale eroilor din filme și jocuri video.

La eveniment sunt așteptați să participe peste 20.000 de împătimiți ai sporturilor electronice și peste 50.000 de iubitori ai muzicii.

Audiența mondială, care va urmări online competițiile, se va ridica la peste 30 milioane de oameni. Mai mult de 700 de jucători din peste 120 de țări se vor înfrunta la șase dintre jocurile competitive de top ale momentului – Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Premii Fondul total de premii al Campionatului Mondial de Esports este de 500.000 de dolari.

De asemenea, Digital Throne va aduce la Iași Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV.

La Comic Con vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme și pop culture.

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Festivitățile de închidere ale Digital Throne, care vor avea loc pe 1- 3 septembrie, îi vor avea în pe scenă pe Armin van Buure și Tujamo.

Line-up-ul va fi completat de Lost Frequencies, JP Cooper şi Tom Odell, dar şi de artişti și trupe din România, precum B.U.G. Mafia, Delia, Carla’s Dreams, Alternosfera, Subcarpaţi, Spike, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike w. Muse Quartet & CTC şi Filarmonica “Moldova” din Iaşi.

Invitat special la Digital Throne, Armin van Buuren va urca pe scena evenimentului vineri, 1 septembrie.

În vârstă de 46 de ani, olandezul este un nume de referință în fenomenul muzicii electronice, atât ca DJ, cât şi ca producător. Aristul va urca pe scena festivităţii de închidere a finalelor Campionatului Mondial de Esports.

Potrivit organizatorilor, programul pe zile al evenimentului va fi anunţat în curând.

Line-up-ul va fi completat de Tujamo, Lost Frequencies, JP Cooper şi Tom Odell, dar şi de artişti și trupe din România, precum B.U.G. Mafia, Delia, Carla’s Dreams, Alternosfera, Subcarpaţi, Spike, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike w. Muse Quartet & CTC şi Filarmonica “Moldova” din Iaşi.

Digital Throne găzduieşte cea de-a 15-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Esports. Organizată de Federaţia Internaţională de Esports, competiția va reuni peste 700 de jucători din 120 de ţări, care se vor înfrunta la şase dintre jocurile competitive de top ale momentului – Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends şi PUBG Mobile.

Valoarea premiilor oferite de organizatori se ridică la jumătate de milion de euro.

Biletele la festivitatea de închidere pot fi achiziţionate online.

FOTO: Facebook/Digital Throne


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol