10 aprilie 2021, 14:54

Imagini rare din India care îți arată o cultură pe cale de dispariție

Dintre toate triburile care au trăit în regiunea Nagaland – un stat din nord-estul Indiei – cel mai temut a fost grupul Konyak.

Acest trib era alcătuit din mai multe grupuri, fiecare diferențiat după limbă și tatuajele lor distincte, dar care aveau în comun modul de a vâna: după ce ucideau, păstrau capetele drept trofee. Nu este deloc surprinzător că aceștia erau mai izolați față de restul triburilor, informează Qz.com

Colonizarea britanică a însemnat pierderea anumitor aspecte culturale, mai ales în cadrul triburilor, însă cei din Konyak au rămas printre ultimii care au renunțat la identitatea proprie.

Phejin Konyak, o stră-strănepotă a unui vânător Konyak a documentat cultura acestora, povestită de ultimii membri ai grupului. Cartea numită The Konyaks Last of the Tattooed Headhunters este o colecție de fotografii (care ne arată unicitatea tatuajelor faciale și corporale, fiecare indicând tribul, clanul și statutul societal), poeme, melodii și povești din folclor. Cel care s-a ocupat de poze este forograful Peter Bos.

Sursă imagine: Qz.com

Sursă imagine: Qz.com

Sursă imagine: Qz.com

Sursă imagine: Qz.com

Sursă imagine: Qz.com

Sursă imagine: Qz.com

[Sursă imagine cover: Qz.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.