12 august 2020, 9:25

Revoluția tehnologică a imprimantelor 3D

Poți crea o lume doar cu o imprimantă 3D și o imaginație bogată. De la chitare acustice, biciclete pentru copii, până la carcase de smartphone, haine și ceasuri, imprimanta 3D e peștișorul de aur a dorințelor tale. Tehnica a ajuns atât de departe încât poate trage la indigo și chitare electrice, roboți, arme sau chiar proteze. Culmea, acum câțiva ani a fost creată chiar și o imprimantă capabilă să printeze 3D o altă imprimantă 3D.

Aceste mici fabrici de obiecte lucrează doar cu materiale care sunt prea moi pentru construcții masive însă, într-un mod revoluționar, cercetătorii au venit cu idei și modalități de a printa 3D oțelul inoxidabil, material dur, dar totuși flexibil.

O astfel de descoperire poate înseamnă un mod mai rapid și mai ieftin de a construi multe alte obiecte, de la platforme petroliere, până la motoare pentru reactoare nucleare, informează Sciencemag.org.

Oțelul inoxidabil – inventat acum 150 de ani – este fabricat prin topirea oțelului obișnuit (format din fier, carbon și nichel) și amestecarea cu crom și molibden.

Sursă imagine: metalworkingworldmagazine.com

Cercetătorii care studiază printarea 3D au încercat mult timp să reproducă această structură, dar eforturile lor au meritat: în anumite condiții, oțelul inoxidabil printat 3D este de trei ori mai tare decât cel făcut în mod tradițional, păstrându-și totuși flexibilitatea.

[Sursă imagine cover: Youtube.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.