16 iulie 2020, 17:22

În lipsa oamenilor, pinguinii au luat cu asalt muzeele. Nu și-au putut lua ochii de la tablouri

În timp ce oamenii continuă să respecte măsurile de restricție socială, pentru a preveni răspânirea pandemiei de coronavirus, pinguinii de la Zoo din Kansas City au mers recent într-o excursie la Muzeul de Artă Nelson-Atkins.

Așa se face că adorabilii pinguini au cutreierat liber sălile în timp ce au admirat apodoperele baroce și impresioniste. Cei trei pinguini Humboldt au examinat tablouri de genul lui Caravaggio și Monet, surprinzându-l pe directorul muzeului cu gusturile lor artistice.

Directorul muzeului, Julián Zugazagoitia, se aștepta ca aceștia să fie mari fani ai „Crinilor de apă” ai lui Monet, dar aceștia au părut mai atrași de operele lui Caravaggio. Videoclipul postat de reprezentații muzeului pe Youtube a devenit rapid viral pe rețelele de socializare și a adunat sute de mii de vizualizări.

Sursă Foto: insider.com

Regizorul, Julián Zugazagoitia, a declarat pentru Insider că inițial a presupus că vizitatorii săi vor fi încântați de opera „Crinii de apă” de Monet.

„Motivul pentru care am dorit să primim pinguinii a fost și pentru a vedea care este reacția acestora la „ Crinii de apă”, pe lângă faptul că este unul dintre tablourile noastre preferate, opera este cunoscută și pentru sentimentul de calmant și liniștitor pe care îl exprimă”, a spus el. „Ne-am gândit că vor reacționa în vreun fel la acest aspect, dar păreau să se rătăcească și să nu se oprească în special asupra aceluia. Au fost încântați de întreaga vizită.”

Sursă Foto: insider.com

Cu toate acestea, spre surprinderea reprezentanților muzeului, pinguinii au fost mai mult fani ai impresionismului, decât al stilului baroc.

„Cred că s-au simțit mai bine acolo”, a spus Zugazagoitia. „Păreau să petreacă mai mult timp printre tablouri și păreau mult mai atenți. Camera este mult mai caldă, pereții sunt roșii, iar tablourile exprimă mai multă acțiune”

Muzeul a postat pe YouTube un videoclip cu vizita pinguinilor din 6 mai, acesta a devenit viral și a reușit să strângă sute de mii de vizualizări și chiar să fie preluat și de agențiile internaționale de știri.

Sursă Foto: insider.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.