20 mai 2024, 0:02

În plină pandemie, Serbia a inaugurat cel mai lung traseu de telegondolă din lume

În plină pandemie de coronavirus, Serbia a deschis cel mai lung traseu de telegondolă panoramică din lume, numit „Gondola de aur din Zlatibor”, care se întinde pe aproape 9 kilometri, pornind din stațiunea de schi Zlatibor. Președintele sârb Aleksandar Vucici a participat la ceremonia de deschidere, care a fost transmisă live de posturile naționale de televiziune sârbe.

Construcția telegondolei, care leagă centrul stațiunii Zlatibor cu vârful Tornik (înălțime de 1.496 metri) și care are o lungime de nouă kilometri, a început în 2016 și a costat 13 milioane de euro.

Pe traseu vor funcționa 55 de cabine, fiecare având câte zece locuri, iar drumul durează 25 de minute. Prețul unui bilet dus-întors pentru adulți costă 1.000 de dinari (8,50 euro) și pentru copii costă 550 dinari (4,60 euro), iar copiii sub șase ani au dreptul la o călătorie gratuită dacă sunt însoțiți de un adult.

Sursa foto: timisoarastiri.ro

Telegondola va face legătura între centrul localității Zlatibor și centrul de schi Tornik, peste lacul Ribničko, transportând 1.200 de pasageri în fiecare oră, cu o călătorie de 25 de minute.Telegondola panoramică de pe Zlatibor va fi un mare stimulent pentru dezvoltarea localității Zlatibor și a întregului district Zlatibor.

Înainte de construcția telegondolei de la Zlatibor, recordul era deținut de telegondola Tianmen Shan Cable, cu o lungime de 7,5 kilometri, instalată în Parcul Național Zhangjiajie din China, unde s-a filmat pelicula ”Avatar”, scrie RADOR.

Sursa foto: TASS/EPA/KOCA SULEJMANOVIC


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol