20 septembrie 2021, 23:56

În Suedia a apărut primul mall cu obiecte second-hand

ReTuna shopping mall este un complex cu două etaje la periferia localității  Eskilstuna, un orășel care se află cam la o oră de mers cu trenul de capitala suedeză Stockholm, scrie Huffington Post.

Reciclarea a devenit o componentă esențială în Eskilstuna, orășelul industrial în plină reconversie ecologică. Aici se află acest prim centru comercial dedicat în întregime obiectelor „second hand”.

Mall-ul a fost inaugurat încă de acum cinci, dar abia în 2020 a primit distincția de la Guinness World Records ca fiind primul de acest gen, informează Agerpres.

Botezat ReTuna, centrul deținut de municipalitate are o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi și este compus din 13 buticuri.

Complexul cu produse reparate, reciclate sau restaurate atrage între 250.000 şi 300.000 de vizitatori în fiecare an, cu un profil din ce în ce mai ”mainstream”, susţine Anna Bergström, responsabilul centrului.

Aici se găsesc echipamente informatice, jucării pentru copii, librării, dar şi un magazin de mobilă. De asemenea,  ReTuna oferă un program de pregătire profesională timp de un an în domeniul ‘recycle design’, designul de produse reciclate.

Orașul industrial a început să-și construiască o imagine orientată spre ecologie încă din anii 1990. 

Mai mult decât atât, Suedia intenţionează să fie un model ecologic pentru între lume şi să devină una dintre primele ţări cu emisii neutre de carbon la orizontul anului 2045.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.