4 decembrie 2022, 11:21

În toamnă am putea să intrăm într-un nou val al pandemiei

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, nu exclude un nou val al pandemiei, începând din toamnă, chiar dacă vor fi 30-40% dintre români vaccinați.

Rafila mai declară că România are nevoie de noi căi de comunicare şi de atragere a oamenilor în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri apropo de termene şi cifre, trebuia să păstrăm cadenţa vaccinărilor. În mediul rural trebuie insistat şi găsit parteneriatul cu autorităţile locale, care să genereze interes general pe de-o parte, iar pe de altă parte tot acest festivism legat de performanţele campaniei ar trebui să înceteze pentru că descurajează oamenii care au impresia că lucrurile au intrat în normal. Chiar dacă o să avem o acoperire vaccinală de 30-40% cel mult, în toamnă, atunci s-ar putea să ne gândim să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu pot să exclud nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutaţiile. Pot fi mutaţii care să se transmită mai uşor sau să fie mai puţin respondente la vaccin”, a spus Rafila.

Întrebat dacă va exista o a treia doză de vaccin, medicul susține că deocamdată nu există o recomandare în acest sens, însă nu se exclude necesitatea pe viitor.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol