20 mai 2024, 5:27

Începe noul an universitar. Vezi programul ceremoniilor de deschidere

Noul an universitar a început astăzi, 1 octombrie, în majoritatea universităților din România. Excepție face Universitatea Politehnică din București, unde noul an universitar a început din data de 24 septembrie. 

Universitatea din Bucureşti organizează ceremonii de deschidere a anului universitar în toate facultăţile, urmând să participe la acestea, alături de studenţi, şi profesori din spaţiul academic internaţional, personalităţi din diverse domenii şi diplomaţi. Astfel, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Facultatea de Drept, care va începe la ora 10.00, vor participa ambasadorul Franţei în România, Michèle Ramis, ambasadorul SUA, Hans Klemm, precum şi rectorul UB, Mircea Dumitru, alături de profesori de la Universitatea Paris I „Panthéon – Sorbonne”.

Deschiderea anului universitar 2018-2019 la Academia de Studii Economice din Bucureşti va avea loc luni în Aula Magna a instituţiei, de la ora 9.00. Anul acesta, ASE are peste 22.000 de studenţi, dintre care 5.000 de boboci la programele universitare de licenţă cu frecvenţă, peste 700 la învăţământul cu frecvenţă redusă şi la distanţă, peste 3.000 la programele universitare de masterat şi aproximativ 170 la programele universitare de doctorat.

Festivităţi de deschidere vor avea loc şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, unde au intrat anul acesta 1.500 de tineri, precum şi la SNSPA şi la universităţile militare, conform digi24.ro.

În cele mai multe instituţii de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă. În România sunt 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare.

Oficialii statului vor participa la evenimentul de deschidere al anului universitar 2018. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis va lua parte la deschiderea anului universitar la Iaşi, în timp ce premierul Viorica Dăncilă va deschide anul universitar la Craiova, iar ministrul Apărării, Mihai Fifor, va participa la ceremonia de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din Bucureşti,


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol