12 august 2020, 12:56

Începe „Ora de nutriție” în școlile din București

Ora de Nutriție în Școli este propunerea Asociației ABC-ul Nutriției de a aduce în imediata apropiere a elevilor cunoaștere și informație despre cum pot face alegeri sănătoase pentru a avea o viață echilibrată, fericită și liberă, potrivit unui comunicat remis Edițiadedimineață.ro. 

„Consider că așa cum învățăm să scriem, să vorbim și să calculăm corect, așa este necesar să ne și hranim corect. Am folosit termenul de a ne hrăni, în loc de a mânca pentru a evidenția ideea că nu orice mâncăm aduce un beneficiu corpului. Ori din ce am observat în cercetarea inițiată de noi, copiii din școlile din București își doresc să mănânce mai sănătos, însă alegerile alimentare nu sunt cele mai fericite ”, subliniază Daniela Dinică, tehnician nutriționist și coordonatorul proiectului.

Programul ”Ora de nutriție” a luat naștere în toamna anului școlar 2016/2017, la inițiativa nutriționistei Iulia Manole, iar de atunci și până în prezent, trainerii specializați au făcut prezența a peste 2200 de elevi din Muncipiul București și Constanța, livrând acestora module educaționale menite să le clădească o bază consistentă de cunoștințe privind conceptul de trai sănătos.

„Proiectul este destinat atât elevilor din școlile primare, cât și gimnaziale și de liceu. La liceu încercăm o altă abordare, suntem flexibili în funcție de interesele adolescenților și încercăm să le răspundem nevoilor lor. Momentan am dezvoltat programul pentru București, însă ne dorim să avem voluntari și în afara capitalei, pentru că nu doar copiii din această zonă au nevoie de educație nutrițională”, continuă Daniela Dinică.

În momentul de față, Ora de nutriție se desfășoară în cadrul orelor de dirigenție, acolo unde profesorii au făcut posibilă această clasă, însă planul este ca programul să ajungă pe agenda autorităților, se mai arată în comunicat.

„Pe viitor, ne dorim ca această oră de nutriție să fie integrată de către Ministerul Educației ca oră de sine stătătoare în curicula școlară. De asemenea, ne dorim ca pe perioada verii să rămânem alături de ei și să dezvoltăm o aplicație prin care să aibă acces la sfaturi de nutriție, sport și de ce nu, chiar un boot camp în cadrul căruia să învețe mai multe despre nutriție”, adaugă Daniela Dinică, technician nutriționist și coordanator al programului.

Programul ORA DE NUTRIȚIE este demarat de Asociația ABC-ul Nutriție în colaborare cu BTONIC și s-a desfășurat în 9 școli gimnaziale și 2 licee din București și Constanța, unde a adunat în jurul lui 25 de traineri voluntari specialiști în educație, psihologie și nutriție.

Școli partenere: Școala Gimnazială Ferdinand I București, Școala Gimnazială ”Sfinții Voievozi”, Școala Gimnazială nr. 112, Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 126, Școala ”Tudor Arghezi”, Școala ”Jose Marti”, Școala Nr. 56 Bucuresti, Școala Gimnazială Nr. 7 București, Liceul Teoretic Decebal și Liceul ”Iulia Hașdeu.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.