20 aprilie 2024, 14:51

Începe sezonul ciocolatei calde! Cum să prepari cea mai delicioasă băutură de iarnă

O ciocolată caldă este tot ce iți dorești pe o vreme rece.

Oamenii de știință susțin că un consum de două căni de ciocolată pe zi duce la îmbunătăţirea fluxului sangvin la nivelul creierului, precum şi la rezultate mai bune în cadrul testelor de memorie, arată adevarul.ro.

Fiind o băutură specifică iernii, aceasta ne încălzește într-o zi rece, plus că are un gust absolut delicios. Ciocolata conţine mai multe minerale, vitamine şi compuşi biochimici, în timp ce, pudra de cacao conţine grăsime vegetală, care este o sursă naturală de energie.

Ciocolata a fost consumată aproape exclusiv ca o băutură în cea mai mare parte a istoriei sale de 4000 de ani, începând din America Centrală şi în zonele joase ale Mexicului. Ciocolata caldă a fost, de asemenea, un lux, în general, la îndemână numai elitelor bogate şi scriitorilor, arată clickpentrufemei.ro.

Vrei să încerci să prepari acasă o ciocolată caldă delicioasă?

Iată o rețetă rapidă:

Ingrediente: lapte şi ciocolată. Pe lângă acestea mai poţi avea pudră de cacao, zahăr sau alt îndulcitor, scorţişoară şi alte arome (vanilie, rom, ardei iute, nucşoară etc.).

Pui laptele şi zahărul la fiert şi adaugi ciocolata plus restul ingredientelor imediat ce laptele începe să fiarbă, amestecând continuu cu un tel până se formează o spumă groasă la suprafaţă. Topind ciocolata în lapte şi nu pe flacără directă, eviţi să o arzi (sau o poţi topi la bain marie, ori în cuptorul cu microunde).

Dacă nu consumi lapte, foloseşte apă, iar la final adaugă frişcă ori o linguriţă de smântână, pentru a face ciocolata caldă mai groasă şi mai savuroasă.

Foloseşte ciocolată neagră (50-70% cacao), nu pudră de cacao. Dacă foloseşti ciocolată cu lapte, s-ar putea să obţii o băutură mult prea dulce. Ciocolata neagră, în shimb, o poţi adapta gustului tău adăugând mai mult lapte sau zahăr pentru a o face mai dulce. Dacă foloseşti pudră de cacao, ciocolata caldă va fi subţire şi cu textură nisipoasă.

Daca topeşti ciocolata la bain marie, pune aragazul la foc mic pentru a evita formarea de cocoloaşe şi amestecă bine cu un tel sau cu o lingură de lemn atunci când ciocolata începe să se topească, ne sfătuiește ecuisine.ro.

Combină cu ce arome preferi pentru o ciocolată pe gustul tău!

SFAT: Bea ciocolată caldă când eşti la muncă!

sursa foto: kfetele.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol