26 ianuarie 2021, 22:43

Incredibil. ”Pui de dragon” în Slovenia

Existența unor „pui de dragon” a fost ținută secretă până acum.

Autoritățile din Slovenia au păstrat secretul pentru a asigura șanse cât mai mari de supraviețuire acestor animale. Puii au eclozat în 2016 într-un laborator din peștera Postojna. Aceștia fac parte dintr-o specie care poate trăi chiar și un secol și care se reproduce odată în fiecare deceniu.

Autoritățile slovene au permis vizitatorilor accesul la trei „pui de dragon”, dintr-un grup de 21 de ouă care au eclozat, din cele 60 depuse. Doar 30 de persoane vor avea acces zilnic la acești pui.

La maturitate aceste animale, numite uneori „peștii oameni”, vor atinge o lungime de 35 de centimetri. Cercetătorii explică faptul că aceste vertebrate prezintă trei branhii pe fiecare parte a botului alungit. Ce este interesant la acestea este pielea, mai exact aceasta are culoarea roz și prin ea pot fi văzute organele interioare, scrie descopera.ro.

Animalele s-au adaptat condițiilor extreme din peștera Postojna, printre care și lipsa de hrană pe perioade extrem de lungi. Ceea ce cercetătorii au descoperit că aceste animale ar putea să supraviețuiască chiar și zece ani fără a mânca.

sursa foto: descopera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.