Emanuel N’Gaga Leyani este un masai născut în Tanzania, care merge des pe insula Zanzibar pentru a le vinde turiștilor diverse obiecte handmade făcute de el și alți membri ai tribului.
În Zanzibar a cunoscut-o pe Oana Paldău, o timișoreancă aflată în vacanță, iar între cei doi s-a legat o frumoasă poveste de dragoste, în pofida diferențelor culturale.
Triburile Masai trăiesc în Kenya și Tanzania de pe continentul african și sunt printre cele mai cunoscute din lume. Acestea sunt celebre pentru veșmintele roșii, înfășurate în jurul corpului și codițele groase de păr, scrie Tion.
„Considerat unul dintre triburile iconice în cultură africană, Masai se remarcă prin puterea incredibilă de a-și conserva tradițiile și valorile care încep cu limba vorbită, vestimentația extrem de colorată și bijuteriile care te fac să-i recunoști foarte ușor oriunde s-ar afla, cu dansurile lor specifice și un stil de viață aparte.
Masaii sunt nomazi, crescători de animale. Cresc în special vaci, capre și oi și trăiesc în Kenya și Tanzania.
Cu o populație care depășește 1 milion de locuitori în ambele țări, masaii sunt o comunitate fascinantă: sunt extrem de populari datorită dorinței cu care își apără tradițiile, sunt un simbol al culturii africane și reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice.
Preocupați de conservarea mediului, a naturii, a vieții animalelor sălbatice și a tradițiilor transmise din generație în generație, Masaii se deosebesc de celelalte triburi care trăiesc în Africa”, a spus pentru Tion, Oana Paldău, iubita lui Emanuel.
Aceasta l-a invitat anul acesta în România pe Emanuel N’Gaga Leyani și i-a organizat două evenimente, unul la Timișoara și altul la București, în cadrul cărora cei prezenți au avut ocazia să-i afle povestea.
De asemenea, Emanuel a oferit spre vânzare bijuterii, obiecte artizanale africane și fotografii. Banii strânși au fost donați comunității de masai din care Emanuel face parte.
Libertatea economică și de viață personală
Emanuel N’Gaga susține că s-a simțit foarte bine în țara noastră, iar pentru el tot ce a trăit aici a reprezentat o experiență nouă.
Întrebat ce este diferit în cultura noastră față de cultura tribului masai, acesta a răspuns: „Libertatea economică și de viață personală.
Viața din cultura mea este foarte comunitară, multe lucruri sunt împărțite: economia, bogăția este pentru majoritate. Aici este diferit, ca și cum un individ are o viață liberă pentru a trăi sub propria libertate economică”.
Continuarea poveștii, AICI
Comentariile sunt oprite pentru acest articol