CITIRE

„Ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” din a...

„Ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” din apa lacului Amara

Puţini ştiu că lacul Amara are puteri tămăduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit puterile miraculoase şi curative ale lacului şi, de atunci, mii de oameni vin să-şi trateze afecţiunile în lacul din Bărăgan.

Lacul Amara este principala atracţie turistică şi principalul factor terapeutic natural din Staţiunea Amara, la o distanţă de aproximativ 7 km de oraşul Slobozia. Desfăşurat in forma literei S, lacul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 130 hectare.

Cel care a testat proprietăţile apei lacului Amara, savantul Petru Poni a descoperit că lacul Amara conţine o serie de substanţe chimice benefice pentru organism. Acesta a descoperit valoarea „ingredientului secret”, care se ascunde pe fundul apei: nămolul sapropelic. Nămolul are suficiente substanţe minerale pentru a ajuta organismul să scape de dureri, conform gandul.info.

Paradis pentru păsările migratoare

Sursa www.botosaneanul.ro

Dincolo de puterile sale vindecătoare, lacul Amara este considerat casă pentru păsările migratoare.

Specialiştii în ornitologie din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Ialomiţa au descoperit, în urma cercetărilor pe care le-au efectuat, peste 10 specii diferite de păsări care vin să-şi facă cuibare pe malurile lacului Amara. Este vorba despre specii precum corcodelul mare, raţa mică, pescăruşul argintiu sau chira de baltă.

Destinaţie turistică în fiecare vară

Sursa www.ofertesejurromania.ro

Apa miraculoasă şi nămolul cu efect terapeutic, au transformat lacul Amara într-o zonă ideală de agrement. Încă de la începutul secolului XX, pe malul lacului a fost construită o staţiune balneară deschisă şi astăzi.

Turiştilor care ajuns la Amara le stau la dispoziţie cele patru plaje – Perla, UGSR, Splendid şi Mirceşti. Aflate în administrarea unor societăţi private, poţi intra pe plaje doar dacă achiţi o taxă ce variază între 5 şi 10 lei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.