5 martie 2024, 9:37

Inițiativă UNICEF, în ajutorul copiilor din mediul rural

Copiii din mediul rural vor beneficia de un Pachet Minim de Servicii de bază în domeniul sănătății, educației și protecției sociale a copilului, furnizate la nivelul comunității, anunță UNICEF într-un comunicat de presă.

„Am dat astăzi un vot esențial pentru respectarea drepturilor și demnității fiecărui copil. Pachetul minim de servicii se traduce printr-o serie de acțiuni care vor fi întreprinse, în mod constant și coordonat de către specialiști, în domeniile esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Asta înseamnă că situația fiecărui copil va fi monitorizată de acești specialiști din comunitate, care vor lua toate măsurile necesare pentru respectarea drepturilor minorilor și a interesului superior al acestora. Mai mult decât atât, legea pe care am votat-o astăzi vine și în întâmpinarea nevoilor pe care copiii le au ca urmare a crizei sanitare și sociale provocate de pandemia de COVID-19”, a declarat deputatul independent Oana Bîzgan.

Acest pachet fost gândit pentru a preveni și soluționa probleme precum: violența, sărăcia, sarcina timpurie, bolile care pot fi prevenite, lipsa accesului la prestații bănești, instituționalizarea și abandonul școlar.

Pandemia de COVID-19 a subliniat încă o dată ceea ce știam deja: copiii și familiile lor au nevoie de ajutor la nivelul comunității pentru a le sprijini de la început dezvoltarea și protecția, ceea ce se traduce printr-o presiune mai mică asupra serviciilor specializate, cum ar fi spitalele și asistența maternală și, în cele din urmă, rezultă o utilizare mai eficientă a banilor contribuabililor. Prin adoptarea modificării la Legea 292, Parlamentul a dovedit că copiii sunt o prioritate, iar investițiile în sănătatea, protecția și educația lor sunt lucrurile ce trebuie făcute pentru comunitățile lor și pentru întreaga țară”, a declarat reprezentantul UNICEF în România, Pieter Bult, potrivit edupedu.ro.

Sursă foto: medlife.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol