17 mai 2021, 1:11

Inovație în design: fotoliul care este și roată pentru pisică (FOTO+VIDEO)

Designerii Stephan Verkaik și Beth Borneman prezintă „scaunul dragostei”, un scaun nou creat care aduce pisicile și proprietarii mai aproape. Designul îmbină două lumi diferite într-una singură, oferind proprietarilor posibilitatea de a se relaxa confortabil, în timp ce pisica se joacă activ chiar lângă ei. Deoarece pisicile își simt partenerul uman apropiat și implicat, sunt încurajate să folosească roata mai des.

„Marea problemă cu produsele pentru animale de companie este că, deși sunt frumos proiectate, nu au niciodată o plasare clară în casele noastre”, spun proiectanții.

Lansat pe Kickstarter în 20 aprilie, scaunul încearcă să abordeze această problemă direct, prin crearea de sinergii între pisici și oameni prin funcția sa. Este o abordare neobișnuită în lumea designului animalelor de companie, în care produsele satisfac nevoile animalelor aproape exclusiv sau adaugă un beneficiu uman pasiv, cum ar fi estetica.

Creatorii au folosit fag din sursă responsabilă, un lemn durabil care conferă scaunului acel tip de longevitate asemănător cu cele nouă vieți proverbiale ale pisicii. Pentru pernă, s-a folosit piele poliuretanică reciclată, un material care nu permite pisicilor să-și bage unghiile în ea. Scaunul mobil este livrat ca un pachet cu auto-asamblare destul de mic, fără a fi necesar să fie separat în pachete diferite, reducând astfel transportul și amprenta de carbon.

Foto: Designboom


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.