13 august 2020, 14:54

Inovații în știință: Zborul electric devine realitate

CEO-ul companiei easyJet anunță că „zborul electric va deveni realitate”. Acesta intenționează să testeze anul viitor un avion electric cu nouă locuri.

Anul trecut, planul lansării Wright Electric a ieșit din modul stealth cu planurile de a face zborul electric comercial o realitate.

Câteva luni mai târziu, compania a anunțat un parteneriat cu easyJet.

Wright încearcă să construiască un avion cu 150 de locuri, alimentat de baterii, pentru a concura cu aeronavele de dimensiuni de 737 de pe piață pentru călătorii de scurtă durată (sub 300 de mile).

Chiar dacă prețul de pornire ale unor astfel de avioane este mare, costul combustibilului reprezintă o parte semnificativă a costului de operare pentru companiile aeriene. Astfel, tot aceste costuri s-ar diminua dacă bateriile sunt reîncărcate cu energie electrică.

De asemenea, emisiile combustibilului este o sursă importantă de poluare, iar zborul electric are posibilitatea de a repara acest lucru.

„Sunt foarte plin de speranță cu privire la zborul electric, deoarece cred ca bateriile se îmbunătățesc atât de repede încât este inevitabil. Din nefericire, au fost câteva inconveniente recent, cu două accidente fatale cu două avioane electrice diferite: prototipul electric Siemens a luat foc în aer și un avion electric  Pipistrel s-a prăbușit recent. Dar aceste tragedii sunt, din păcate, aproape inevitabile, cu tehnologii noi de zbor. Sperăm că vor fi singurele decese legate de dezvoltarea zborului electric, deși mă îndoiesc cumva. Știu că este morbid, dar așa s-a întâmplat de-a lungul progresului uman.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.