3 martie 2024, 12:22

Instagram și Facebook fără reclame, pe bază de abonament!

Compania Meta anunţă că, în câteva zile, le va pune la dispoziţia europenilor un sistem de abonamente cu plată în cazul în care vor să utilizeze contul de Facebook sau de Instagram fără a primi şi reclame.

Un abonament simplu va costa 9,99 pe pagina de web, în timp ce în aplicaţiile mobile, adică în sistemele iOS şi Android, costul lunar va ajunge la 12,99 euro, relatează Corriere della Serra.

Meta spune că încearcă astfel să se conformeze unor reglementări ale Uniunii Europene, privind serviciile digitale şi protecţia datelor cu caracter personal.

France Presse scrie că activitatea principală a companiei s-a axat mult timp pe oferirea de acces gratuite la reţelele sociale şi pe vânzarea de publicitate companiilor care doresc să ajungă la acest public.

Acum, adaugă AFP, oferirea posibilităţii de a alege între un plan gratuit, cu conţinut publicitar, şi un abonament plătit fără reclame i-ar putea determina pe utilizatorii să opteze pentru prima variantă, ajutând în acest fel Meta să se conformeze reglementărilor fără a-şi afecta activitatea publicitară.

După avanpremierele din ultimele zile ale Wall Street Journal , anunțul oficial vine direct de la compania americană. Decizia, citim în comunicatul de presă, a fost luată „pentru a respecta reglementările europene în evoluție”.

Abonamentele vor fi disponibile în țările din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, precum și în Elveția. Cei care locuiesc în aceste regiuni vor avea de ales între a continua să folosească serviciile cu reclame personalizate gratuit sau să se înscrie și să nu mai vadă reclamele. Atât timp cât oamenii sunt abonați, informațiile lor nu vor fi folosite pentru reclame.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol