18 mai 2021, 20:23

Institutul „Cantacuzino”. Nu e Polidin, dar e un imunomodulator performant OROSTIM-HV. Pe piață, în două zile

Trecerea Institutului „Cantacuzino” către armată începe să producă efecte. Pe piață va fi prezent, în două zile, un nou medicament.  Nu e Polidin, medicamentul atât de popular într-o vreme. Dar e un imunomodulator performant OROSTIM-HV.

OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii. Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută, reiese din comunicatul MApN.

Institutul „Cantacuzino” lansează pe piaţă imunomodulatorul OROSTIM-HV, care va putea fi achiziţionat începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenţei nr. 103, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Unde găsim acest imunomodulator performant OROSTIM-HV?

La începutul lunii directorul instituţiei, colonel doctor Florin Oancea anunțase și readucerea pe piață, ca supliment alimentar, a unui produs asimilabil Polidinului

„Încercăm să avem produsul şi să îl punem pe piaţă sub formă de supliment alimentar. Ca să îl punem pe piaţă sub formă de medicament va fi mult mai complicat şi necesită mai mult timp. Noi sperăm ca într-un an-doi să fie pe piaţă”.

Alte amănunte AICI

„Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor, să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului”, anunțase Ministrup Apărării, Nicolae Ciucă, la mijlocul lui octombrie.

VIDEO AICI

Citește și

Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă un medicament imunomodulator dezvoltat de propriii cercetători

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.