11 aprilie 2021, 6:49

Internet Archive digitalizează un milion de obiecte din cinematografie

Internet Archive se va îmbogăți cu peste un milion de obiecte despre cinema: cărți, afișe, studii, fotografii, reviste etc. Nonagenara Lillian Michelson a donat formidabila sa colecție de materiale de cercetare și acum acestea sunt digitalizate și încărcate online, unde pot fi accesate gratuit.

Colecția ei avea în jur de 1.600 de cutii care au zăcut cinci ani într-un depozit plătit de prieteni care nu suportau să vadă totul distrus. Acum că procesul de arhivare digitală este în desfășurare, puteți răsfoi primele 1.300 de intrări în Internet Archive. Asta le permite utilizatorilor să acceseze intrările din Michelson Cinema Research Library pe subiecte, de la costume la cărți de epocă.

Pe vremuri, biblioteca lui Lillian Michelson era un loc de întâlnire pentru o varietate de profesioniști în cinema și celebrități precum Tom Waits.

Arhiva Internet va conține în jur de: 5.000 de cărți, 30.000 de fotografii, un milion de tăieturi din ziare, cărți de însemnări și alte elemente efemere. În cele din urmă, site-ul va conține toate materialele din care Michelson a obținut informații vitale pentru realizatori precum Roman Polanski, Alfred Hitchcock și Stanley Kubrick.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.