La nivel global, unul din doi consumatori spune că uneori înlocuieşte mesele clasice cu o gustare. Tulburările alimentare nu se rezumă doar la greutatea şi aspectul fizic, ci reflectă aspecte mai profunde.
Într-o societate în care standardele de frumuseţe sunt adesea nerealiste şi presiunea asupra femeilor de a se conforma acestor idealuri este mare, tulburările alimentare pot apărea ca o modalitate de a obţine control şi validare.
Totuși, șase din 10 consumatori europeni iau măsuri pentru a-şi asigura o alimentaţie sănătoasă.
Alina Dobre, cercetătoare la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse, a explicat la Radio România Actualități că este necesară intervenţia asupra comportamentului alimentar încă de la vârste fragede.
”Distorsiunile imaginii corporale, alimentație restrictivă, alimentație necontrolată, comportamente extreme de control ale formei și greutății, prin purgație, prin înfometare, prin exerciții fizice compulsive, fie că implică limitarea drastică a ingerării alimentelor sau pierderea controlului asupra alimentației, urmată de o alimentație excesivă sau o alimentație emoțională sau incapacitatea personală de a urma o dietă sănătoasă, toate astea au grave consecințe asupra sănătății fizice și, nu în ultimul rând, mental”, a declarat cercetătoarea Alina Dobre.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol