5 august 2020, 14:05

Invenție miraculoasă. O cămașă ajută persoanele fără auz să simtă sunetele

Persoanele fără auz se pot bucura de o nouă invenție. „Cămaşa cu sunet” (Sound Shirt) îi ajută pe aceștia să poată simți diferite sunete. Creată de o companie din Londra cămașa are 16 senzori integraţi în ţesătura sa, şi astfel cei care o poartă pot simţi, de exemplu, sunetele viorilor pe braţele lor, iar sunetele tobelor pe spate.

Primele care au putut să încerce au fost surorile gemene Hermon şi Heroda Berhane, care şi-au pierdut auzul la o vârstă fragedă. Ele adoră să danseze aşa încât invenţia unei haine cu senzori le-a transformat total nopţile în cluburile londoneze.

Este aproape ca şi cum poţi simţi profunzimea muzicii„, a declarat Hermon.

Se simte de parcă ne putem mişca împreună”, a completat ea.

În interiorul cămăşii – realizată din materiale inteligente – avem o combinaţie de circuite microelectronice … foarte subţiri şi flexibile, şi de materiale conductoare. Toate aceste mici motoare electronice sunt conectate cu aceste materiale conductoare, astfel încât îmbrăcămintea să fie moale şi extensibilă„, a explicat Francesca Rosella, cofondatoare şi director de creaţie, potrivit agerpres.ro.

Prețul cămășii poate ajunge la 3.000 de lire sterline, însă Heroda crede că este o sumă care merită plătită de persoanele fără auz care se bucură de muzică aşa cum o fac ea şi sora ei.

sursa foto: publika.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.