8 august 2020, 20:53

Invictus Games 2018 – Prințul Harry alături de militarii români

Invictus Games Sydney 2018, competiția militarilor răniți în teatrele de operațiuni a început sâmbătă. Anul acesta, România are 15 povești, 15 reprezentanți care dau dovadă de atât de mult curaj încât fiecare, chiar dacă are probleme, se poate ridica și cutează să meargă mai departe.
La Sydney au ajuns peste 500 de competitori, din 18 țări. Sunt însoțiți de familii, prieteni, antrenori. Localnicii îi petrec cu respect și poate că nici nu ar îndrăzni să se aplece să-l ajute pe cel care se clatină. Nu din lipsă de compasiune, ci pentru a nu-l răni încă o dată. Jocurile paralimpice reprezintă singura competiție la care învingătorii sunt cunoscuți dinainte și asta pentru că toți participanții sunt pe podiumul locului I al vieții.
Proiectul ,,Invictus Games” este expresia atenției și respectului care se cuvin, din partea societății, militarilor răniți și persoanelor cu dizabilități, în general.
Construit în jurul ideii de refacere fizică și psihică prin sport, proiectul pornește de la filozofia existențială a omului care crede cu tărie în valori, nu renunță la principiile sale morale, are încredere în forțele proprii și în triumful binelui, cu convingerea că, prin credință, ambiție și dăruire, se poate.
În cadrul ceremoniei de la Opera House din Sydney, prințul Harry i-a încurajat pe militarii răniți să nu renunțe niciodată în fața greutăților și să înfrunte provocările cu optimism. Astfel, ne întrebăm ce poate fi mai mobilizator decât să vezi un om care a fost la un pas de moarte, că poartă pe chip zâmbetul celui care știe că poate?

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.