20 octombrie 2021, 15:40

Iohannis premiat în Germania

Klaus Iohanis a fost recompensat cu premiul ‘Otto cel Mare’ pentru „onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

Administraţia Prezidenţială anunță că ceremonia de decernare a premiului va avea loc la Domul din Magdeburg (Catedrala Sfinţilor Mauritius şi Katharina), loc simbolic, cu semnificaţie deosebită pentru istoria Europei, care adăposteşte de peste 1.000 de ani mormântul lui Otto I, împărat al Sfântului Imperiu Roman.

Premiul ‘Otto cel Mare’

Premiul se acordă o dată la doi ani personalităților și organizațiilor care au merite deosebite în procesul european de unificare și în promovarea gândirii europene.

În 2015 a fost acordată pentru prima data, cu ocazia aniversării a 1200 de ani de existență a orașului Magdeburg.

Persoane care au fost premiat până în prezent se numără cancelarul Germaniei, Angela Merkel, fostul preşedinte al Germaniei Richard von Weizsacker, fostul preşedinte al Letoniei Vaira Vike-Freiberga, precum şi fostul Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate Federica Mogherini.

În anul 2015, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a fost prima instituţie distinsă cu acest premiu.

În cadrul evenimentului din acest an vor fi prezenţi Reiner Haseloff, premierul landului Saxonia Anhaltină, Rainer Robra, ministru de stat şi şef al Cancelariei de Stat Saxonia Anhaltină, precum şi Lutz Trumper, primarul general al oraşului Magdeburg.

Discursul Laudatio va fi rostit de către Heiko Maas, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania.

sursa foto: today.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.