5 august 2022, 12:24

Iohannis: Se pot redeschide mall-urile, grădinițele și piscinele

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri pentru o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

Șeful statului anunță o posibilă redeschidere a grădinițelor, creșelor și a instituțiilor de tip after-school private din data de 15 iunie. De asemenea, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă, piscinele exterioare și sălile de fitness și se vor putea organiza evenimente private.

Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici nu au scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxare, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.

După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private, nu publice, private, cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 30 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 dacă vor acea loc în exterior.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă, nu obligatorie, dar posibilă, redeschiderea after-school-urilor, grădinițelor și creșelor private, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.”, a declarat Klaus Iohannis.

sursa foto: presidency.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol